Welke hypotheken bestaan er?

Welke hypotheken bestaan er in Nederland en wat zijn de voor- en nadelen van deze verschillende hypotheekvormen. Hoge rente, lage rente, hoog risico of een laag risico. Ik ben me namelijk aan het oriënteren op een hypotheek en ik wil graag een goede keuze maken m.b.t. mijn hypotheek.

hypotheek hypotheekvormen

Er bestaan een groot aantal hypotheekvormen, die op dit platform niet echt te beantwoorden zijn. Ik wil je dan ook verwijzen naar een overzicht op de volgende website: http://www.interieurwonen.nl/hypotheek/hypotheekvormen/

Hier worden de hypotheekvormen besproken op basis van “aflossingsvrij”, “wel aflossen” en “later aflossen”. Op deze manier kun je ook snel zien wat voor jou het beste is!

- Robbert gaf dit antwoord op 7 januari 2011 om 14:45

Je kan helemaal gek worden als je niet goed op onderzoek uit gaat (of misschien word je dan juist gek). Er bestaan inderdaad een groot aantal hypotheekvormen. Een aantal zal ik even opnoemen. De aflossingsvrije hypotheek, krediethypotheek, annuiteitenhypotheek, spaarhypotheek, bankspaarhypotheek, lineaire hypotheek en de beleggingshypotheek. Verder zijn er nog een aantal tussenvormen die je op internet makkelijk kunt vinden.

Een goed advies: ga niet 1.2.3 in zee met de eerste de beste hypotheekadviseur, maar laat je goed voorlichten door verschillende adviseurs. Zo kun je deze ook beter tegen elkaar uitspelen en kan je een voordeligere hypotheek voor elkaar krijgen.

- Frenk gaf dit antwoord op 9 februari 2011 om 20:02
Heb jij een beter antwoord op deze vraag?

Registreer je dan nu en help Yendo aan een beter antwoord